Friday, October 31, 2008

of halloween and working..

well..today is Halloween and today is also my first day working..well, i got a job as culinary worker at Purdue Memorial Union(pmu).. actually more like an assistant chef... well at first i was really nervous.. i felt so scared to enter the restaurant..but somehow, after start working and knowing all the other workers and chefs..i started to fell in love with my new job..this is actually my second time working in FnB department.. before this i worked at the super-shit-to-the-max the chicken rice shop(tcrs).. both job are tiring but working at the PMU is a LOT more fun..the managers treat me well as if i am one of them walaupun i'm just a kuli..but in THRS the managers treated you as if you are a kuli yg takde harapan nk idop n she's your only tmpat bergantung..here if you are doing something, they keep on praising n encourage you to do that.. but not in THRS..if satu salah..i tell you, they will kutuk n mgumpat as if you did such a HUGE mistake..here, they even call you honey when they talk to you like "how is it goin' honey?"sejuk ati bile dengar..tak mcm kat TCRS, ari2 kene tempik n tengking..nyampah giler nk keje..

this is for all the employers out there, please make sure you treat you employees well.. they work with you not for you..they are not your kuli batak, so please don't treat the like one.. kalau nak cakap or nak tegur, say it nicely..make sure everyone is happy working under you..because when your employees is happy, they will be more productive. bayangkan, kalau tmpat keje tk best cam THRS tu..of course everytime pegi keje, pikir satu benda je which is bile nk blk.. that's all..so when we r not happy, we r not productive..buat keje cam kena forced.. lengai je..jadi marilah treat eployees elok2 untuk kebaikan semua..

lupe lak..td ade halloween..menarek giler..ade mcm2..tp tk msk haunted house coz takot sgt..hehe..maen tembak laser..syok gilers..cam paintball pakai laser..menarekz..keputusan permainan tembak2 adalah rahsia..hehe..tp tadi tk bwk camera..takpe la..nanti upload pic camera mesak..k la.. bubye...

p/s: waffi, ajar la maen dota..pliz...

Wednesday, October 29, 2008

Daanya..

this little gurl here is my cousin, Daanya..i really miss her now.. she is such a doll..so cute and adorable. she's very close to my dad and called him Abosh..she created that name..pic yg atas ni mase her birthday before i terbang to indiana..

the last pic ni plak, mase die kat aussie.. all the pics above i cilok from her mummy's facebook..hehe..aunty chik..i miss nya so much!! dtg la US bawak die...

p/s: nya, mish you..-kakak-

kissables

heyya! erm bgtau ni..yg kaler2 comel2 kat atas ni ialah fafa's latest fattening addiction..kissables.. sgt comel dan kiut..waffi,kalau waffi ada kat sini mesti kena paw kissable ari2 tau..seb baek tau.hehe..kan smalam wat karya agong..nk tunjuk la ni..penat tau concentrate buat ni..mempersembahkan karya nur farhana..tadaaaaaaa...


sgt comel kan? cantik tak?cantik tak? mesti lar kan..cube tgk btol..ini adalah hasil kerja yg teliti tau..bersemangat nur farhana buat(kalau la buat math semangat cam ni..if only..)k la..nk titun.. an nyong hi ga se yo..

p/s: waffi, i bought something for you..

Tuesday, October 28, 2008

lap top ku buat hal..

OMG!! smalam ari yg plg tak best skali..tahap ke'takbest'an to the max..lap top rosak..huhu..naseb baek ade pak arab tolong btol kan td..free lak tu..mmg semat la..td bce brochure bout slaughtering animals kat us ni.. die tunjuk cam ne keadaan farm n tmpat slaughter tu..takot..sedih pon ade.. baby2 ayam yg kiut lg comel telah di debeaked(patahkan paruh die).. supaya die tak patuk kawan2 dia..pastu lembu plak kena tembak ngan besi panjang sampai ke otak..pastu kadang2 tu die tk mati sebab besi tu tak tembus otak tp lembu trus kena hantar kat tempat pemotongan..bayangkan dgn mata terkebil2 n masih bleh berbunyi-bunyi,die dihantar ke tempat pemotongan..pastu idop2 tu die kena potong n koyak perut..ee..scary..sian haiwan2 tu..

pastu td, mase nk tunggu class math..sebab la saye menyiapkan karya agung..nanti saye amek gambar letak kat sini k.. skarang tak le..laptop bengong lg..esok br ok.. k la..nk wat keje ni..

p/s: really miss my other half..

Monday, October 27, 2008

the f words..

fafa findu fafi fangat-fangat..fehe..fafa foring filer farini..fafa falas fuat fath..fafa fakan fizza fadi..fafa findu felin,fyana,fashe,fila.. fafa fajak felin falik falaysia..festnye..fapi fambat fagi..file fafa foleh fumpe family fand fafi fni..fafa fase fafa fdah filer..folong fla fafa..fahahahahaha..fape faham fafa fakap fape? fepat,fangkap fangan..

Sunday, October 26, 2008

penat dan dot dot dot

malaysian food fest..at last, dah abes..it was a blast!! but we were really tired..i slept at 4.30 last nite..then i woke up at about 8 in the morning and continue cooking..then, apa came and picked us up at 10. makan mee kari at apa's house. then sambung jual food plak..huargh!! penatnye..tak sempat nk ambek gambar..huhu..demand for nasi lemak is really high..bile nasi lemak smpai mmg tak cukup tgn nak layan..most of the customers are from asia..mostly indonesia and thailand..semua food abes kecuali bihun..eppy walaupun tired and marah with someone..eee.. geram...!!mmg nak kena penggal kpale tol sorang budak ni...geram!!

p/s: really miss my other half..hehe..

Friday, October 24, 2008

pandang-pandangan

YB zulkifli nordin? sape tu? tak penah dengar pun..erm.. kalau ya pun nak publisiti, tak perlu semurah ini..well,nampak sgt komen diberi atas dasar benci dan dendam..kite kena ingat semua benda kat dunia ni ada pros and cons..dan kita sedia maklum bahawa manusia diciptakan tidak sempurna..macam YB ni jugak..ketidaksempurnaan dia telah buat dia lupa banyak benda..yang plg ketara ialah dia lupa jasa-jasa tun yg banyak pada negara..tak cukup tgn nak type jasa Tun pada Malaysia. kita bleh tgk penulisan kat bawah ni cam lebih kearah emosi..fakta? hurm..bile Tun ajar kite kurang ajar? yg nampak macam kurang ajar skrang ni ialah demonstrasi haram sana sini.. penulisan ni pun ada jugak berbaur kurang ajar..
"sedangkan tangan beliau kotor berlumuran dengan najis-najis mengotorkan Islam dan bangsa Melayu"
siapa dia nak kata tgn Tun berlumuran darah dan najis? macam ni ka org yg slalu beri ceramah kat masjid bercakap.. please stop being a typical politician yg asyik nak mengutuk without any valid fact. rakyat dah bosan dengan cara politik cam ni..zaman dinosaur dulu bleh la pakai.. your statements are clearly full of bias.

"bertaubatlah..gunalah masa tambahan yang diberi ALLAH untuk menambahkan 'amal ibadah.."
alhamdulillah, Tun dipanjangkan umur oleh Allah dgn diberi 'masa tambahan' untuk terus beribadah kepadaNya. kite yg muda2 ni blum tentu ada masa tambahan lagi,jadi marilah sama2 kita bertaubat ya YB. kita tak tau ajal maut ni..semua di tgn Tuhan..silap2 kita pi lg awai dr Tun..

plg menyakitkan ati ayat ni la..'mahathir please keep quiet'. how can you say that to such a great negarawan? who are you to say that? people don't even know you. meaning that your contribution towards the country still cant be seen by the people..that's why people dont even know you.so you are nothing compared to Tun. how can you simply asked him to keep quiet?
kita semua harus akui bahawa tanpa Tun kita tidak akan berada di mana kita berada sekarang. Who would have thought Malaysia can grow strongly within 22 years? Saya rasa jika kita biarkan kepada mereka-mereka yang suka melihat kepada keburukan orang lain dan asyik mengingatkan soal kubur tanpa memikirkan masa depan, negara kita sudah lama hancur. everyone knows that pentadbiran negara are Tun's forte, so why don't we listen to him.

p/s: kutuk sini, kutuk sana, fitnah sini, fitnah sana..ni politic zaman dinosaur ok..puhlizzz la ubah..

fafa sakit ati..

sudahlah che det..
oleh zulkifli nordin(ahli parlimen kulim)

Saya agak hairan melihat Mahathir yang sejak akhir-akhir ini bercakap dan merepek seolah-olah beliau langsung tidak berdosa kepada bangsa Melayu dan Islam.

Kita tidak lupa Mahathirlah orangnya yang menghancurkan insitusi Raja-Raja Melayu dengan pindaan Perlembagaan pada tahun 1980an;

Kita tidak lupa Mahathirlah orangnya yang menghancurkan institusi kehakiman dengan pemecatan haram Tun Salleh Abas;

Kita tidak lupa Mahathirlah orangnya yang mencemar institusi Islam; menghina Nabi, memecat Mufti dan mempertikai hukum Islam;

Kita tidak lupa Mahathirlah orangnya menghancurkan kuasa politik Melayu dengan persempadanan semula kawasan pilihanraya setelah pembangkang menang besar dalam pilihanraya 1999 sehingga menyebabkan tidak ujud lagi kawasan majoriti Melayu mutlak, sebaliknya pengundi bukan Melayu menjadi pengundi penentu;

Kita tidak lupa Mahathirlah orangnya yang mengajar kita kurang ajar dengan bersikap kurang ajar terhadap YAM Tunku Abdul Rahman;

Hari ini kita melihat Mahathir bercakap dan berkokok seolah-olah beliau bersih suci dan tidak pernah melakukan sebarang kesalahan; sedangkan tangan beliau kotor berlumuran dengan najis-najis mengotorkan Islam dan bangsa Melayu.

Kepada Mahathir saya nasihatkan supaya ..bertaubatlah..gunalah masa tambahan yang diberi ALLAH untuk menambahkan 'amal ibadah..

Rumah dah nak halau pergi..kubor dok panggil mari-mari..
MAHATHIR..PLEASE KEEP QUIET..


cikan dan indon..

wee..dah beli jeans..eppy..i bought a pair of jeans for only $16.99..hehe..tapi geram sgt ari ni..ade this mexican (atau kitorang panggil cikan) jual perfume kat tipp mall.jual like double harga biase..nk tipu saye la tu..oo..mentang2 saye ni org luar nak tipu la ek..nyampah..tamau pi kedai die lg.. pasni kalau nak bli perfume bli kat perfumania je..erm..tadi bli perfume davidoff wave..best!! esok dah sabtu..kena start masak dah la ni.. ahad ade malaysian food fest.. tadi jumpe la mamat indon ni dalam bus nak balik from tipp mall.. die sibok tanye kitorang ni under sponsor ke tak..

mamat itu : kamu ade sponsor ya?(dengan dialect indon beliau)
fafa dan amal : ya ada(imitate dialect beliau)
mamat itu : syiapa sponsornya?
kami : government
mamat itu : ooo..byk ngak wang diberi? brapa per month?
kami : (sibuk je mamat ni) $835..
mamat itu : saya di sponsor pihak swasta..diberi $1050(nada belagak)
kami : byk jugak ya..1050 include apa?
mamat itu : semuanya..buku,rumah
kami :(la..tak byk pon kalau msk buku skali..student master lak tu) ooo..
(nada tak impress)
mamat itu : brapa student government di sini?
kami :di mana? purdue lebih kurang 50..
mamat itu : bukan..di US?
kami : ramai...ribuan..( hentam je)
mamat itu :(wajah terkesima) kaya ya government kamu?(muke tak puas ati)
kami : (tak miskin cam negare ko ah) iya..kaya..(ni mesti tak blajar pelaburan modal
insan ni)

blagak tol indon tu..eee..nyampah..die punye english pekat giler..dalam btol die sebut..

p/s: nk call kekasih awal dan akhir..muahaha..

Thursday, October 23, 2008

homework!!!

Homework! Oh, Homework!
I hate you! You stink!
I wish I could wash you away in the sink,
if only a bomb
would explode you to bits.
Homework! Oh, homework!
You're giving me fits.

I'd rather take baths
with a man-eating shark,
or wrestle a lion
alone in the dark,
eat spinach and liver,
pet ten porcupines,
than tackle the homework,
my lecturer assigns.

Homework! Oh, homework!
you're last on my list,
I simply can't see
why you even exist,
if you just disappeared
it would tickle me pink.
Homework! Oh, homework!
I hate you! You stink!


p/s:Jack Prelutsky you rawk!!!

Wednesday, October 22, 2008

my salam perantauan pic



glamorous..

OMG!!! tonite sgt sejuk ok..it's so hard to type coz my hands are shaking..tapi me and amal are so happy today..guess wut? our salam perantauan pic kuar kat website utusan malaysia!!!yeay!! eppi!!! dalam that pic ade me and amal je..pic ramai2 tak nampak muke so we decided to amek gambar dua org je..just the two of us..mmg mashuk giler..glamorous.. hehe..not that we want to mencapub but then sajer nak glamor..yes,kami giler glamor!!!hehe..saini said that i jual diri kat salam perantauan..haha..but then only i realized that i'm wearing the same blue baju kurung for all my salam perantauan pics diz year..OMG!!malu giler ok..so tak glamor!puhhlizz!! mane tak nye all the pics was taken on the same day..the day i wore that blue baju kurung..

tadi me and amal talked about durian..baru tau that she looovvvesss durian..well,the oh-so-sedap smell of durian kat pasar malam cam memanggil2..but then, when my father bli for me, i end up makan sket je..i think i dont really like durian as in durian ulas tu..but i loooovvvee kuah durian..sedap giler..i nak!!!! eat with roti jala..ade this makcik at my place kat kedah buat roti jala damn cute.. comey je..kecik2..bile makan rase nak lg..so my mother will buat the kuah durian n we will order roti jala from that makcik..oh, i miss kuah durian+roti jala.. i told my mum to buat kuah durian mase summer holz..i'm going back!!! lambat lagi tapi dah cakap dah..haha.. k la..nak sleep..bye..nite2.

p/s: nak ikan terubuk bakar belah blakang tarok sambal..waffi poskan plis..

sejuk..

fafa :amal, aku sejuk gile ni..huhu..
amal :aku pon..pakai la sweater..
fafa :malas...tapi sejuk..aku tgk laporan pengkaji2 cuaca kate arini 2 dajah celcius..
amal :2??(wajah tekejut)
fafa :a'ah..(bgn pi amek sweater)

begitu lah dialog fafa dan amal malam smalam...sejuk bukan maen lg smalam..tak mau2 punye sejuk..saye mmg bersarang bawah slimut je la..huhu...nak buat math, tangan ketar2 nak tulis..tak memberangsangkan langsung..dikala komplain2 sejuk tu..tringat la kisah mase mula2 sampai US ni..muhasabah diri la konon..ceritenye begini..

summer nak masuk fall 2008...

amal :panas gile US ni..
fafa :sangat!!panas siot..ntah pape je..
amal :iskh..asal panas sgt ni..abeh sunburn muke aku..muke aku dah la cepat sunburn..
fafa :tu la..
amal :kalau sunburn tu plak susah nk kembali normal..
fafa :btol3..lagi panas dari malaysia kot..(waktu tu mmg super panas,ade 2 smpai darah idung)
amal :a'ah..baek dok malaysia cam ni..

pastu siap komplen2 kat facebook and friendster lagi..dulu komplen panas,ni sibok2 komplen sejuk plak..hehe..biasa la manusia,tak penah syukur dgn apa yg ade..sibok komplen sana-sini..

Monday, October 20, 2008

korean presentation..

i have a korean presentation this friday and i still do not have a topic for the presentation. first2 tu nk buat korean traditional dance: fan dance. then rase cam not enough info je..pastu kengkonon nk buat bout korean myth n legends..menarek..tp takot jadi cam pertandingan bercerita plak..
aish...nk buat pasal ape nih..? pening la pikir..sesape ade idea pliz dermakan ek..

p/s: gossip girl tk tengok lg...dilemma giler ok..you know you love me...x0x0..

boring!!!

erm..again I'm writing at the library's computer..so bored..dunno what else to do..already checked my facebook and friendster, try to ym waffi but doesn't get any reply..maybe he's tired because of last nite..he studied from 2pm until suboh..wawee..tell you what, i will never have the courage to do that.. been so malas lately..tired of doing all the homework..really hate homework since primary school.. huhuh..what to do..born to be pemalas..but i kinda redha with my sifat pemalas..never try to change myself..hahaha..me n amal are really happy today because we don't have Korean class for three day because our son-saeng-nim's(dunno how to spell it correctly) wife nak beranak..wuhuu happy..hope she branak again n again so slalu la tak de class..hehe..heaven!!

this morning dalam math class, me n amal were so mengantok..we were like tersengguk2 dalam class..weird..i slept early last nite(not that early..but for me 1 a.m is considered early..haha)..and at 530 a.m cam dah terjaga n tak le tido..so i came to conclusion that i had enought sleep already..but then tetibe ngantok during class..huhu..i was so mengantok, rase macam baru makan ubat selsema..tahap dewa punya mengantok..huh...

erm..last saturday, i went to this islamic program called IFR(dunno what's that stand for). i only like some of the part during the program..the ceramah is okay(i wouldn't say that the ceramah is the best coz mmg dah dalam darah kot tak suker dengar ceramah..) hehe.. group discussion best..erm..but ade this one session ni tak best coz the speakers(two of them) cam cakap between each other je..the race was ok..tapi cam patut lebih organise la..hehe..over all program tu ok..bleh pegi lg next time..hehe..

p/s:waffi, bile nak on9..?



Sunday, October 19, 2008

UMNO dan melayu

before departed from malaysia in August, i really wanted to join umno but tak sempat coz really busy.. then..my aim was nak join kelab umno kat sini.. but now cam really disappointed bile takde kelab umno kat indiana..huhu..kalau nak join new york punye jauh sgt...chicago dekat tapi tak tau nak contact lak..huhu..

president of kelab umno new york new jersey came out with an idea for me to tubuhkan another kelab umno kat indiana..he said it is possible and not that hard..i try to talk with one of my senior bout the idea which i think is not possible(coz we need at least 50 people yg interested to join).. pastu my senior kate if tubuhkan that club maybe i and die je kot yg join..iskh..2 org je ke malays yg sokong krajaan kat sini..so sad..=(

not that i'm really interested in politics but when it comes tu semangat kemelayuan mmg la kena semangat..saya kan anak melayu...harus la semangat melayu kan..erm..nak join umno Illinois la.. boleh kot kan..?huhu..waffi mesti bangga mempunyai gf yg semangat melayu..jgn tak tau, si waffi tu mempunyai semangat melayu yg membuak2..respect la kat die!! tabik spring..susah tau nak jumpe remaja skrang yg sayangkan bangsa die..mengutuk bangsa n perosak bangsa besepah..tak yah cari pon bleh jumpe..haha(puji bf sendri nampak..sesape yg menyampah bile baca ni redha je la ye..)

erm..tetibe rindu plak kat my BFF mase kat intec dulu..elin,yana,bashe ila mei lin..bile la bleh jumpe dorang..mintak2 winter break bleh la jumpe..mengulangi sejarah vacation same2...rindu korang!! hehe..k la..nk sambung keje..buhbye..

p/s: gud luck to waffi yg ade test arini..=) arini msak mee bandung..lazat hingga menjilat kuali..

Thursday, October 16, 2008

math, vacation dan dot dot dot

lamenye tak update..a bit busy dis few days coz ade exam math..huarghhhh!! workload asek bertambah from day to day.. bosan!! smalam study math..right after class trus balik n bukak website math tuh..study sampai malam..sampai around 1.30 tu berdepan la ngan soklan yg susah n tak le jawab, sambil berfikir kepala dilanding kan ke tanah.. tetibe tanpa ku sedar, daku tertidur.. sedar2 kul 4.30..bangun pon coz sakit badan tidur atas lantai..dah tu sambung la tido..bgn pg sambung buat math..sampai la pukul 7.55ptg, right b4 exam, buat math.. mmg penuh ngan number je la..

bile dapat soklan exam, jawab dgn tidak konfiden..aish..sakit ati btol..susah payah blajar pastu tak le wat..memang sengal.. dah la kaki sakit akibat jatuh masa nak naek trolley..sakit satu pasal, malu tak yah nak cakap la kan..nampak mat salleh tu gelak..kureng asam punye mat salleh..

satu je brite menggembirakan...dah plan dah holiday for winter break..woohooo..!!! cadang2 nak pegi orlando florida..sonoknye.. anwar yang tukang plan..me n amal follow je.. anwar kate bayar $365 for 5 days trip..mmg lumayan..hehe..semangat ni nak peg disneyworld n universal studios.. mintak2 tak lari bajet..amal pon mengeluarkan idea nak keja untuk tambah duet..aku mmg sokong..ni dalam proses cari keje..hehe..
"mode semangat kumpul duet-activated"

p/s: nak kumpul duet kawen skali la..theehee..gatal..

Sunday, October 12, 2008

of shopping and beach..

hehe..
look at the sky..
me..
shop till i drop
me,din and our shopping bags..
the premium outlet
us at the beach
me..
just came back from michigan city..it is heaven for shopaholics like me.. byk giler kedai n byk giler brand ade kat situ..just name it..i bought a lot of stuff for myself, my family and not forgetting waffi..shop till i drop..haha.. and the price is so cheap, i mean really2 cheap... you can get a fossil watch for only $29.90..the latest one will be around $39.90.perfume is only $19.90 per bottle,and it's Ralph Lauren. everything is cheap..mule la rambang mate.. i bought a designer's trench coat for $69 which the original price is $200. wow!!

i also bought a puma sneakers which is on sale for only $20. liz clairborne purse was only $7.99... crazy..i dont shop much for myself..instead i shop a lot for my family..hehe.. i bought ibu a coach handbag(patchwork collection) , a coach wallet for abah, GAP and nautica tees for syafiz, and nautica tee and GAP sweaters for waffi..i really hope the like it..

erm..after that we went to michigan lake that look like a beach..cantek la tempat tu..ingat indiana ni takde tempat cantik..hehe.. we had fun snapping pictures here and there..hehe..

balek tu dalam limo smua dah jadi sayur-sayuran..huhu..penat giler..smpai umah tido..kehkehkeh..

My raya open house..

kek anwar
fafa n nazer
food!!
fafa yang rajin
kak ros,fafa,amal,farhana,hanan
food!!
kami..

hehe..at last dah abes dah raye open house...the preparations started on thursday nite. me n amal cooked rendang kerang(it's amal's family tradition to cooked rendang kerang every year for raya) tapi lame gile that rendang nak masak,so we managed to goreng kacang, buat sambal kicap and rebus ayam while waiting for the rendang. while goreng kacang(yg juge sgt lame) me n amal decided to rest kejap sementara tunggu kacang garing..mase rest tu telupe pasal kacang..tgk, dah hitam..haha..naseb baek bukan semua yg hangus..malam tu kitorang tido dalam kul 2 and class esok pukul 8.00,penat sgt..after class tu trus start masak sup for soto..

ade 3 periuk..tak besa..so kena masak 2 kali for every periuk..mase masak tu mmg dah mmg macam chef terkemuka dunia dah.. dua2 tgn skali menumis sup dalam 2 periuk..after sup siap, amal n mesak n budak junior(kitorang mintak tolong die coz tak cukup kakitangan) carik ayam, saye goreng begedil..org dah datang tapi begedil tak siap2 goreng lg.. mule la saye beraksi di dapur..at last siap gak begedil tu..kawan2 smua bawak macam2 brg..anwar's kek yg plg menarek minat org ramai coz comel..ade mak budak junior yg datang sini bawak nasi tomato,kari ayam n mcm2 la..thank aunty.. ade bawak kek beli, mcm2 la..

org sgt ramai(70 kot)..sampai tak cukup2 kawasan rumah..penuh gile umah kitorang..hehe..ni la pengalaman pertama buat open house sendiri..start2 trus ajak 70 org..haha..atas ni gambar open house aritu..menarek..

Wednesday, October 8, 2008

lagu for waffi..

arini mood saye mengatekan saye akan memblog pasal lagu..heehee..this song is specially dedicated to my boyfriend and also merangkap my bestest friend, waffi!!! hehe..

Dangerously in Love- Beyonce

I love you... I love you... I love you

Baby I love you
You are my life
My happiest moments weren't complete
If you weren't by my side
You're my relation
In connection to the sun
With you next to me
There's no darkness I can't overcome
You are my raindrop
I am the seed
With you and God, who's my sunlight
I bloom and grow so beautifully
Baby, I'm so proud
So proud to be your girl
You make the confusion
Go all away
From this cold and mixed up world

I am in love with you
You set me free
I can't do this thing
Called life without you here with me
Cause I'm Dangerously In Love with you
I'll never leave
Just keep lovin' me
The way I love you loving me

And I know you love me
Love me for who I am
Cause years before I became who I am
Baby you were my man
I know it ain't easy
Easy loving me
I appreciate the love and dedication
From you to me
Later on in my destiny
I see myself having your child
I see myself being your wife
And I see my whole future in your eyes
Thought of all my love for you
sometimes make me wanna cry
Realize all my blessings
I'm grateful
To have you by my side

Every time I see your face
My heart smiles
Every time it feels so good
It hurts sometimes
Created in this world
To love and to hold
To feel
To breathe
To love you

Dangerously in love
Can't do this thing
I love you , I love you, I love you
I'll never leave
Just keep on loving me
I'm in love with you
I can not do
I cannot do anything without you in my life
Holding me, kissing me, loving me
Dangerously
I love you
Dangerously in love

p/s: arini mmg tema lagu Beyonce tapi saye bukan peminat beliau..

irama dan lagu...

erm..td kan, borak2 ngan mesak..then she told me yg one of my friend cheated on his gf..hoho..hot gossip..everyday kluar ngan pompuan laen mentang2 gf die jauh dari die..huhu..pity his gf, who is also my friend..while me'ngumpat'ing..bukak la youtube nak dengar lagu..mule2 nak dengar lagu beyonce dulu2, bootylicious, pastu ternampak la lagu irreplaceable..macam paham2 plak kitorang tgh cakap pasal laki yg cheat gf die..so, saye ingin lah mendedikasikan lagu ni kepada kawan pompuan saye yg tak tau die kena tipu lg (soh die dedicate kat boyfriend die yg jahat itu)..

irreplaceable-beyonce
To the left
To the left

To the left
To the left

Mmmm to the left, to the left
Everything you own in the box to the left
In the closet, that's my stuff
Yes, if I bought it, baby, please don't touch (don't touch)

And keep talking that mess, thats fine
Could you walk and talk, at the same time?
And it's my name thats on that jag
So go move your bags, let me call you a cab

Standing in the front yard, telling me
How I'm such a fool, talking 'bout
How I'll never ever find a man like you
You got me twisted

You must not know 'bout me
You must not know 'bout me
I could have another you in a minute
Matter fact, he'll be here in a minute (baby)

You must not know 'bout me
You must not know 'bout me
I can have another you by tomorrow
So don't you ever for a second get to thinkin'
You're irreplaceable

So go ahead and get gone
Call up that chick, and see if shes home
Oops I bet you thought, that I didn't know
What did you think
I was putting you out for?
Because you was untrue
Rolling her around in the car that I bought you
Baby, drop them keys
Hurry up, before your taxi leaves

Standing in the front yard, telling me
How I'm such a fool, talking 'bout
How I'll never ever find a man like you
You got me twisted

You must not know 'bout me
You must not know 'bout me
I could have another you in a minute
Matter fact, he'll be here in a minute (baby)

You must not know 'bout me
You must not know 'bout me
I can have another you by tomorrow
So don't you ever for a second get to thinkin'
You're irreplaceable (irreplaceable)

So since I'm not your everything (irreplaceable)
How about I'll be nothing (nothing)? Nothing at all to you (nothing, nothing)
Baby I won't shed a tear for you (I won't shed a tear for you)
I won't lose a wink of sleep (a wink of sleep)
'Cause the truth of the matter is (truth is)
Replacing you is so easy

You can pack all your bags we're finished (you must not know 'bout me)
'Cause you made your bed now lay in it (you must not know 'bout me)
I could have another you by tomorrow
Don't you ever for a second get to thinkin'
You're irreplaceable

erm..begitu lah lagunye..padan muke laki tu..haha..kepada lelaki2 yg baek2 di luar sane..jgn la mengada-ngada nak cari laen..bersyukur la atas ape yang ade..(waffi alert!!) hehe...saye doakan kwn saye tu tau perkara sebenar cepat2..saye dah disuruh simpan rahsia..(tapi,tulis kat sini tak bocor rahsie kan?i didnt mention sape kan..hehe)

Tuesday, October 7, 2008

fafa fifi fufu..


yea!yea!fafa dah siap math..sonok nye...hehe..sgt bosan ok arini...naseb baek esok class until 1230 je..(waffi..hint..hint..tunggu la ana balik) erm..rase semangat nak shopping tetibe..mungkin kerana trip ke michigan city dah dekat
(dancing!!) hehe..mcm2 nak bli dalam kepala hotak ni..Farah athirah kate barang sgt murah..heh..*mood shopping bertambah*..Apa kate barang coach murah..nak!!!

ingat nak bli la benda sket untuk family kat malaysia..tapi cam tadak idea lagi..kalau la poket ku tebal..kan best..hehe..malang nye tidak..kalau gune credit card abah sesuke ati kang botak abah nak bayar..gune sket2 je la..heh..(cakap cam tanak gune,tp gune gak) satu benda yg tak best pasal pakai debit card kat sini ialah asyik nak menswipe je..technology la konon..nanti sedar2 dah takde duet..tu la yg senior slalu cerita..sonok benar menswipe card ni..almaklumla, tak rase duet kuar..huhu..

erm..waffi gi class..bile agaknye class die abeh ah..?huhu..

hari ini hari selasa..

hai..
erm..today class from 10.30 to 5.30..huh..td bgn pg dapat msg from waffi. die kate my pic kuar paper arini..kat brita harian.. salam aidilfitri..trus terbangun n call waffi..waffi cakap mak die bgtau tadi..so die pon tgh cari paper nak tgk that pic..than i call my mum..she said that die nampak paper brita harian kat umah my aunt td..but tak tgk pon..huhu...my frens byk la yg ym bgtau they saw me kat paper today..hehehe..'gembirenye dalam ati,dapat msk paper' haha..syok oo..first tyme masok for salam perantauan..glamer i..haha..bosan btol arini..amal gi class..saye kat library sorang2..huhu..pas ni sure bz ngan open house yg bakal mendatang..

td kan, mase korean class, lecturer korean tu marah sorang budak ni coz maen handset..die kate, "jgn maen handset,it is like insulting me'(die cakap korean la,coz student tu pon org korea gak)..pastu die senyap gile..yang tak bole blah, muke die mcm nak nangis..saye n amal mmg dah tahan gile nak gelak..lawak gile tgk muke die..tepi2 mata die dah merah..saye pon cover la mulut ngan tangan..sebaek tak tergelak.. sensitif gak mr.kim ni..huhu..naseb baek tak nangis..pas class,budak tu gi ckp sori kat die..pastu kejap je dah elok.. berpeluk2 la plak..mungkin tu cam care diorang ckp sori kot..ntah la..papepon sebaek tak terlepas gelak tadi..hahaha..

p/s: bebudak purdue dijemput ke rumah saye di waterfront pada ari jumaat ni 8.30pm..house warming & jamuan raye..kitorang wat main dish..konsep pot luck..bawak la ape yg patut...=p

luv this pic..

this pic was taken b4 gi chicago..hehe..

Monday, October 6, 2008

fafa menggatal..

1.How old are you?
erm...20...
2. are you single?
erm.. i guess i am but i'm not available..
3. in what age do you think you’ll get married?
24 maybe.. tanak lambat2 sgt..nanti jd pengantin tue..(waffi,sile beri perhatian)
4. do you think you’ll be marrying the person you are with now??
hope so..hehe..doakan lah ye..
5. if not, who do you want to marry?
erm..samuel rizal bleh? hehehe..jgn marah waffi..waffi mesti jawab maya karin kan, tak pon amy mastura..ana tau..
6. do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
beach la..pulau pinang sudeyh..kampung kesayangan..haha..
7. your ideal motif?
motif rama-rama..comel skali..pastu taruk dalam mendaalah sangkar2 tu..mmg comel.. warne tema..kaler cam krim2 coklat tu la..mmg kiut la..

8. where do you plan to go on a honeymoon?

erm..memandangkan saye suke shopping, tempat2 yg bleh shopping la ek..tapi memandangkan 'beliau' yg sponsor, kena mempertimbangkan gak la kehendak n bajet beliau..

. how many guests do you think you’ll invite?
seramai yg mampu disumbat di ball room hotel tu la..yang penting ade la niat nak mengajak my idol yakni Tun M, kalau beliau nak dtg..theehee(tinggi angan2 ku..jgn pelamin anganku musnah sudah..)

10. do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
mesti la extravagant..kalau leh nak msk nona skali biar satu malaysia tgk..hehe..alang nak kawen tu biar grand sket..muahaha..

11. do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??
ikad nikah sudah..islamic sket..

12. how many layers of cake do you want to have?
bukan hotel pakai kek polistrin ke? hehe..potong pulut kuning la..haha..

13. do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
HOTEL!!kepada ayahandaku, makchaqku,mamucikku,sile la memulakan sesi mengumpul ape yg patut ye..(waffi,alert!!)
14. when do you want to get married, evening or morning?
erm..ikot la kepada aturcara majlis yg bakal diatur oleh ibunda saye..
15. you’d rather have your reception outdoors or indoors?
indoors..outdoors nanti mekap cair..muahaha..kate hotel..indoor la..tapi nak amek gambar kat pantai kat penang..masyuk nye..

16. do you like a grand entrance for your groom?
mesti la..sambut lebih2 sket..
18. name the song/tune you’d like played at your wedding??
cinta antara kita, chantek(prasan cantik),mcm2 la..nanti pikir..
19. are you a morning person or a night person?
dua2..nak plan kawen pon kena tau morning or night person ke..?

20. do you want a solemn ceremony or a light one?
ntah..ni asal tak abeh2 soklannye ni..letih la jawab..
21. what age do you want to get married?
bukan dah tanye ke..? 24!!
22. describe your ideal husband/wife.
waffi..(haha..str8 je)
23. do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
letih la jawab..
24. champagne or red wine?
yg org tak bg minum tu la nk tanye..sirap mamak mestri sudah..tak pon teh tarik..
25. honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
days after wedding..penat kot..pengantin kena la menolong pas kenduri..(walaupun aku pemalas)
26. money or hosusehold item?
MONEY!! kalau household tu bg la peti ais ke, washing machine ke,katil king size ke..tak yah la toaster,coffee maker ni sume..hehe..demand..
27. who will pay for the bills?
my dad+my aunty(makchaq)+my uncle(mamucik) haha..+me..hehe..+waffi skali la..
28. are you ready for married life?
now? erm..ntah la..mcm tak..tunggu waffi matured dl la..asek bace kreko n maen game je die tu..tak seswai lg ok..
29. do u think you will still be a virgin until u get married?
duhhh!! of course la..
30. will u always be true to your wife/husband?
yup..kalau tipu pun tipu sunat la..haha..
31. how many kids do u like?
ntah..tak pikir..
32. a new house for a newly wed or an old one?
new one!!
33. will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
tgk la.. kalau ingat celebrate la..
34. what kind of cuisine would u like for ur wedding?
malay cuisine..saye anak melayu..

35. will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
tak perlu record..

Sunday, October 5, 2008

semangat melayu yg membuak-buak!!


lirik lagu warisan.. sedih dengar tun mahathir nyanyi lagu ni..tapi inilah reality yg sebanarnya..
Anak Kecil Main Api Terbakar Hatinya Yang Sepi
Airmata Darah Bercampur Keringat Bumi Dipijak Milik Orang
Nenek moyang Kaya RayaTergadai Seluruh Harta Benda
Akibat sengketa sesama la kita,cinta lenyap diarus zaman
Indahnya Bumi Kita Ini Warisan Berkurun Lamanya Hasil Mengalir Ke Tangan Yang lain pribumi merintih sendiri
Masa Depan Sungguh Kelam Kan Lenyap Peristiwa Semalam Tertutuplah Hati Terkunci Mati Maruah Peribadi Dah Hilang Kini Kita Cuma Tinggal kuasa Yang Akan Menentukan bangsa
Bersatulah Hati Bersama Berbakti Pulih Kembali Harga Diri
Kita Sudah Tiada Masa Majulah Dengan Gagah Perkasa Jangan Lalai Teruskan Usaha MELAYU kan gagah di nusantara.
Sajak Dr. M: Perjuangan Yang Belum Selesai PDF Print E-mail

Sesungguhnya tidak ada yang lebih menyayatkan dari melihat bangsaku dijajah Tidak ada yang lebih menyedihkan dari membiarkan bangsaku dihina

Air mata tiada ertinya
sejarah silam tiada maknanya
sekiranya bangsa tercinta terpinggir
dipersenda dan dilupakan

Bukan kecil langkah wira bangsa
para pejuang kemerdekaan
bagi menegakkan kemuliaan
dan darjat bangsa
selangkah beerti mara
mengharung sejuta dugaan

Biarkan bertatih
asalkan langkah itu yakin dan cermat
bagi memastikan negara
merdeka dan bangsa terpelihara
air mata sengsara
mengiringi setiap langkah bapa-bapa kita

Tugas kita bukan kecil
kerana mengisi kemrdekaan
rupanya lebih sukar dari bermandi
keringat dan darah menuntutnya

Lagi pula apalah ertinya kemerdekaan
kalau bangsaku asyik mengia dan menidakkan,
mengangguk dan membenarkan,
kerana sekalipun bangganya negara
kerana makmur dan mewahnya,
bangsaku masih melata
dan meminta-minta di negaranya sendiri

Bukan kecil tugas kita
meneruskan perjuangan kemerdekaan kita
kerana rupanya selain memerdekakan,
mengisi kemerdekaan itu jauh lebih sengsara

Bangsaku bukan kecil hati dan jiwanya
bukankah sejak zaman berzaman
mereka menjadi pelaut, pengembara
malah penakluk terkemuka?

Bukankah mereka sudah mengembangkan sayap,
menjadi pedagang dan peniaga
selain menjadi ulama dan
ilmuan terbilang?

Bukankah bangsaku pernah mengharung
samudera menjajah dunia yang tak dikenal
Bukankah mereka pernah menjadi
wira serantau yang tidak mengenal
erti takut dan kematian?

Di manakah silapnya hingga bangsaku
berasa begitu kecil dan rendah diri?
Apakah angkara penjajah?

Lalu bangsaku mulai
melupakan kegemilangan silam
dan sejarah gemilang membina empayar

Tugas kita belum selesai rupanya
bagi memartabat dan
memuliakan bangsa
kerana hanya bangsa yang berjaya
akan sentiasa dihormati

Rupanya masih jauh dan berliku jalan kita
bukan sekadar memerdeka dan mengisinya
tetapi mengangkat darjat dan kemuliaan
buat selama-lamanya

Hari ini, jalan ini pasti semakin berliku
kerana masa depan belum tentu
menjanjikan syurga
bagi mereka yang lemah dan mudah kecewa

Perjuangan kita belum selesai
kerana hanya yang cekal dan tabah
dapat membina mercu tanda
bangsanya yang berjaya

Dr Mahathir Mohamad
Mei 1996


hari ini..

hai..erm..arini sgt malas nak buat pape..td bgn pg je trus bagayut ngan waffi..pastu satu rumah lapar..so masak la..tapi tak la msk sgt pon..masak nasi,goreng ayam,n panaskan kuah yg dah lame dalam fridge tu..pastu ade sedikit kesedaran nak abehkan keje..buat la math..dah abeh wat math, plan pasal open house..hehe.nak buat open house..first tyme ni nak organize sendiri..hehe.. nak buat soto..dah mule dah acara jemput menjemput ni..hehe..excited..sesudah itu fafa pon menghafal pekataan korea kerana esok ade quiz.. seon saeng nim(cikgu) ni pon satu..wat exam atas paper dah la..ni soh ckp kat depan class..kalau atas paper harapan nk dpt markah full sgt cerah..tp soh ckp kat depan ni mule la nk kantoi..dah la berpartner kat budak korea yg sememangnya mantap ckp korea..mmg nampak la kekurengpandaian saye ini..hehe..

erm.. smalam kan.. lepas gi umah pengarah kat chicago, kitorang gi kfc!!!ade kfc halal.. sonok giler..owner die muslim..dari jauh dah tulis 'zabiha halal'.. tapi ayam die je halal.. maksud nye ayam goreng la..beger ayam,nugget,dan yang lenlaen tu mmg tak halal..so, bli la ayam goreng..kalau kat mesia ade 2 options kan-original or hot n spicy..cini ade 3 options- original, hot n spicy,extra crispy...memandangkan tak penah tgk yg extra crispy tu..saye pon bli la yang tu..tak sedap..tak best..huhu..kfc mlysia lagi best...demand plak kan,dah jumpe yg halal pon dah patut syukur rahmat..hehe..tapi kat chicago ade tulis beso2..'happy eid'..huhu..jarang2 belaku ni..hehe.. lg satu yg tak best pasal us ni..hi-way die..mak aii..jalan cam siot je..cam jalan kampung kat malaysia..berbonggol2..dah tu..kecik je jalannye..RnR mmg takde..malang skali, lepas minum dgn enak di kfc,mule la kitorang rase sesuatu yg tak patut dirasai di jalan2 yg tak de RnR..huhu.. tak tahan gile smua org mase tu..nak stop tak de toilet..takkan nak lepas tepi jalan..pompuan kena la jage adap sopan(muahaha..) dgn jalan berbonggol2..lagi la rase cam telur dihujung tanduk..last2 nampak shell..meluru semua kuar gi toilet..plik2..mat salleh ni takde deria kencing ke..sampai ssh beno nak cr toilet..huhu..patut la org kate mlysia ade hi-way yg sgt bagus.. org slalu kate kite takkan hargia sesuatu benda tu sampai kite dah ilang benda tu.. btol la kata2 tu..dah jauh dr mlysia ni baru la rase nak hargai kemakmuran, pembangunan, kebest-an negara kita..sape2 yg tak tau hargai malaysia tu patut kite pos kan je gi negara laen,bior padan muke sket..kat sini,br la rase rindu nak makan kat memane kite suke,kemudahan yg pelbagai kat mlysia,rase slamat gi mane2..huhu..rindu mlysia..tapi biase lah sesetengah org malaysia ni..kat sini je kesedarannya dah balik malaysia..lupe smua benda..btol kate Tun Mahathir, Melayu mudah lupa..

Saturday, October 4, 2008

raye @ chicago

hai..hari ni pegi chicago...baru balik..hehe.. syok..dapat makan mcm2..ade nasi dagang, mee bandung, nasi minyak, laksa utara dan laksa johor, pulut kuning, nasi impit, rendang,kuah kacang..mcm la.. sedap2 lak tu..thanks kapade sape yang memasak sesungguhnye saye datang mkn je..arini dapat jumpe ramai org..best.!! plg tk disangke2 jumpe bebudak kys yg agak ramai kat sane..hehe..disebabkan raye setaun skali, saye pon melaram la hari ni..pakai kebaye nyonya oren..mule2 takot sejuk coz kebaye nyonya tu kaen die nipis gile.. tgk2 tk sejuk pon.. naseb baek..plg eppy dapat jumpe nj.. lame tak jumpe die..tp baru je nk borak, apa dah ajak balik.. huhu..terpakse la blk..sebelum tue sempat gak snap2 gambar tp tk de plak gambar ngan bebudak purdue secare bekupulan..huhu..papepon arini mmg best..sile la tgk gambr di bawah ni.. kyser di US: dari kiri; dibar,zaza,teda,sim,eno,fafa,aslam
wanita florida: dari kiri; fafa kiut,zati blaire, amal prasan puteri, roti nan
kyser lagi....zaza,teda,fafa,nj
gadis di purdue: amal,fafa,fatin, mesak
saye berkebaye...hehe...


saye tengah tunggu wafi ni..mane la die ni..huhu..waffi, where are you??

Friday, October 3, 2008

new addiction..

nur farhana has a new addiction which is.........taaadaaaa....


Starbucks coffee and hot chocolate

punca2 yang membawa kepada addiction ini ialah:
1)kesejukan yg teramat di west lafayette ini dimana dengan meminum benda panas badan panas sket..akan tetapi oleh kerana sejuk sgt dalam sat je dah sejuk coffee tu..
2)masa yg lama b4 class korean start dimana beliau tak tau nk buat apa so beliau bli kopi atau hot choc.
3) rasanya yg sedap n harga berpatutan(murah dr starbuck malaysia)
4)hot choc mmg faveret beliau..


beliau jugak ade miting petang ni di Lawson building..miting PUMSA(purdue malaysia student association).. miting arini pasal malaysian food fest yang akan dianjurkan tak lama lg..k la..malam ni kalau rajin saye tuleh lg..bye..

Thursday, October 2, 2008

kasut baru for raye!


ni la kasut yg saye bli smalam..tak cantik :( tapi ni yang plg cantik yang saye bleh jumpe..
sini byk kasut yang tutup depan coz sejuk..huhu...redha je la...

Wednesday, October 1, 2008

Tipp Mall

after a very hectic day, i decided to ajak naze shopping kat Tipp mall(kecik gle mall die ..stingkat okey..cam ne nak satisfy my shopping@window shopping punye nafsu)..tujuan sebenar nk bli heels for raye @ chicago. erm, for me cam tak cantik pakai slippers or ape2 yg flat with bj kurung n burok gile if i tak pakai heels for kebaye(another contributing factor is of course la coz saye ni kiut dan comel-bukan pendek okey..) b4 pegi mall sempat msk bihun sup ..cari resipe kat mesra.net..hehe..for me cam tawar, but org len kate ok, so ok kot.. then, kul 5.oo ptg,ktrang beransur ke Tipp mall..trolley(bus kat sini panggil trolley) mmg sgt lembap.. dah la sejuk kat luar..demi heels aku sanggup!! pas naek trolley turun kat depan library,wait for another trolley.. so untuk mengisi masa lapang, saye pon mengeluarkan camera n snap2..


then ,we took the 2nd trolley to the mall.mule2 singgah humane society nyer tempat(tempat untuk adopt kucing or anjing) tgk kucing2 kat situ gemok2..ade anjing garangn ade anjing baek..pastu gi GAP..murah..baju laki dalam $10-20 je..gi kedai bj baby, murah gile..pastu gi kedai kasut..tak bekenan la design die..tak lawa lgsg..pastu gi macy's nak bli kasut quess la tp tak de.tgk kasut coach, tak mahal sgt but mesti la tak seswai ngan kebaya.. jalan lg dgn kadar givup, last2 pegi kedai kasut 1st tu n bli kat situ je..pastu nak mkn dah tak sempat coz mall tutup awal..balik je la mkn bihun sup..erm..b4 balik singgah starbuck bli hot choc..then gi check mail box, ade parcel from abah n ibu..hehe..eppy..sampai gak akhirnye parcel ni dgn bantuan pakcik posto aritu..nak gi bukak parcel..bye! posing depan library
me!!
posing kat tiang trolley
us being retard